Meteen naar de content

Vandaag: Eindejaars Uitverkoop + GRATIS verzending

Contact

5 Onbekende Ninja Feitjes

5 Onbekende Ninja Feitjes

5 Onbekende Ninja Feitjes

Een Ninja was een geheime agent of huurling in het feodale Japan. De functies van een ninja waren onder meer spionage, misleiding en verrassingsaanvallen. Ninja's geven ons altijd de indruk van heimelijkheid en mysterie. Vanwege de afbeeldingen en overdrijvingen van westerse films, worden Ninja's beschreven als almachtig. Ze kunnen zich verstoppen in het donker, op daken springen en over muren springen en iedereen doden die ze maar willen.

Maar waren Ninja’s echt zo uitzonderlijk? Hieronder heb ik de 5 meest opvallende feitjes over ninja’s or een rijtje gezet waarvan jij je waarschijnlijk nog niet bewust was!

Feit #1:  De term Ninja komt pas in de 20e eeuw voor.

Vóór de 20e eeuw werden ze geen Ninja genoemd. Er is geen algemene naam voor. Shinobi no mono is het ideogram om ze te beschrijven. Shinobu betekent "stealth" en "doorzettingsvermogen" terwijl mono "persoon" betekent. Dat is hoe de naam "Ninja" uitkwam.

Feit #2: De oorspronkelijke gebruikte term was Shinobi No mono.

Shinobi is een functietitel en betekent iets als "timmerman" of "boogschutter". Ze zijn gespecialiseerd in geheime operaties, commandovaardigheden en spionage. Ze worden ingehuurd om een ​​spion te zijn of operators te bekeren.

Feit #3: Ninja's waren spionnen voor het verzamelen van informatie. Geen vechters.

De belangrijkste rol van een ninja was spionage. Ze waren geen jager, ze zullen hun vijanden niet face-to-face bevechten, maar ze hebben de vaardigheden om te moorden.

Feit #4: Ninja's behoorden tot de lagere klassen in het oude Japan.

In het feodale Japan kwamen twee soorten krijgers naar voren: Samurai, de edelen voor het land, en Ninja's, uit de lagere klassen. Daarom zijn de outfits van Samurai kleurrijk met symbolen, terwijl Ninja’s alleen effen donkere kleuren dragen.

Feit #5: Ninja's droegen kleding zoals normale mensen.

Ninja’s droegen ook normale kleding omdat het hun missie was om in het geheim informatie te verzamelen en dus zo min mogelijk moesten opvallen. Het voorkwam dat ze herkend werden. Ze integreerden zich in de massa. Destijds konden je buren zomaar Ninja’s zijn!

Dus jij of ik hadden in die tijd ook net zo goed ninja’s kunnen zijn. Denk jij dat je een ninja in je hebt?

Dan hebben we een aantal leuke producten voor je in ninja thema die je erg tof gaat vinden!

#1 online lifestyle boetiek Benelux!

Tijdelijk GRATIS verzending!

Een mooiere wereld met iedere aankoop!

24/7 support!